onsdag 30 november 2011

Julpyssel!


Decembermånad brukar vara den mest pysseltäta tiden på året för fritids del, men i år har vi börjat med julpysslet lite tidigare än vanligt. Igår började några av eleverna måla jultavlor.


Idag har vi börjat göra julljusstakar. Sen flytten från "Villan" in till vårt nya fritidshem är vårt materialförråd ÖVERFULLT och visst är det extraroligt när man får till ett pyssel när man bara "tager vad man haver".  I skrivande stund gräddas det trolldegs-ljusstakar i ugnen och självast grunden till ljusstakarna ligger och torkar i elevernas lådor.

fredag 25 november 2011

Julbord!


Julbord.....fast bara iform av långbordsdukning!
På fredagar äter fritidshemmet och förskolan mellanmål tillsammans inne i vårt eget kök och eftersom det närmar sig första advent tyckte vi att ett långbord hade varit mysigt för en gångs skull. Personalen gjorde det extra festligt genom att göra små placeringskort. Det hela gick ut på att sätta sig på den plats som hade en likadan form som den man fick i handen. Jätteskoj!

Trevlig helg allihopa!

torsdag 24 november 2011

Kojbygge!


I skrivande stund ser det ut så här på fritids. Några gamla lakan, påslakan och skynken har blivit koja som sen arbetats om till "hotell". Utanför bild pågår "nattclub" med massor av dansande. Här finns även mat för de besökande som vill äta i restaurangen. Vill man checka in på hotellet får man lösa biljett som några av hotellägarna tillverkat. När man sen dansat limbo hela natten ska man gå och lägga sig i sina rum. En del delar rum och andra sover ensamma. Det är härligt att sitta här bredvid och iakta alla påhitt som de tar sig för.

Vid dagens slut lämnar vi hotellet som det är och fortsätter leka imorgoneftermiddag också.