torsdag 29 mars 2012

Påskvandring...

...är vad som står på schemat idag. Eftersom vi nu också kan Blogga från mobilen ska vi se om vi kan presentera några bilder på vår färd.

onsdag 21 mars 2012

Ut i skogen vi tåga...

Idag tyckte vi att det var så fint väder så vi på fritids bestämde med Birgitta i matsalen att vi äter mellanmålet lite tidigare så att vi kan utnyttja tillfället och göra en utflykt till skogen. Det var ett tag sen vi var vid kojorna, men de stod kvar lika ståtliga och fina som sist vi var där. Det tog inte lång tid innan nya "renoveringsprojekt" hade dragits igång. Och konceptet "tjej-kojan och kill-kojan" var fortfarande något som alla var eniga om skulle gälla.
När det inte lektes satt vi och samtalade i gräset och det samtalades om allt mellan himmel och jord. Hur kan det till komma sig att någon som är yngre än mig faktikst ändå kan vara längre än mig? Och vad var det egentligen för hockeylag som Johan hejade på? Hur gamla är vi fröknar? Hur såg golven ut i husen förritiden? Ja det var stor spridning på samtalsämnena. Och det är lite det som är kärnan av fritidshemmet - att vi har stor möjlighet att fånga upp dessa frågor.
Det var jättemysigt att få sitta i solskenet och mysa tillsammans med era barn och vi håller tummarna för att solen fortsätter att skina på oss.

måndag 12 mars 2012

Uppdateringar

Det har varit lite dålig uppdatering här i bloggen denna terminen. Idag har det gjorts mer än ett inlägg.

HÄR hittar ni foton från vårt PILLA-projekt.

HÄR hittar ni foton från vår utflykt till Malmö Muséer på sportlovet.

Och nu håller vi tummarna för att blogger blir uppdaterad oftare den kommande tiden :-). Om än bara med berättande text och kanske inte alltid med foton.

Glädjen i att PILLA

Vi hade innan sportlovet ett projekt som hetta PILLA på fritids. Det gick ut på att pilla sönder elektriska prylar som man inte längre vill ha. Uppgiften var sen att bygga ihop delar från olika prylar till en robot. Vi höll på med det i 2-3 veckor och avslutade med en vernissage för föräldrarna. Varje robot presenterades med en liten text. Föräldrarna droppade in som de ville eftersom vi denna dag också hade drop-in-fika. En riktigt mysig eftermiddag. Men vi skulle ha bakat fler kakor!!!! Dem tog slut.

Här bjuder vi på lite bilder från vernissagen och fikat samt de trevliga bak- och PILLA-stunder vi hade dessförinnan: