onsdag 4 maj 2011

Skogsutflykt för fritidsbarnen

,
Idag har fritids varit på utflykt i skogen. Det var ett tag sedan barnen var där och när vi kom dit blev dem överlyckliga över att deras kojor från förra året stod kvar. De var fortfarande välbehållna trots att de utsatts för en del hårt väder och vind under vintern. Det tog inte lång tid innan barnen hade delat upp sig i pojkar och flickor och intagit sina kojor helt enligt samma princip som tidigare - tjejkoja och killkoja.
Det var underbart att så fort den fria leken tog fart och avancerade rollekar började formas där både kungar, vakter och byggarbetare figurerade. Åtminstone var det så det lät hos pojkarna. Hos tjejerna förkom det istället karaktärer som "mamma" och "barn".

Plötsligt började Therese att skrika inneifrån skogen. Hon hade sett några igelkottar springa förbi. Och det var inga vanliga igelkottar. Dem hade KLÄDER på sig!!!!! Därför blev Therese rädd och sprang iväg. Men barnen blev väldigt nyfikna och gav sig ut på jakt i skogen. Och se vad dem hittade!

En hel FAMILJ med igelkottar i en liten granriskoja.
Familjen Stitch har vi stött på innan. Det var ju deras hus som brann ner i Everöd för någon månad sedan. Därför annonserade herr Stitch här på internet om att dem behövde en ny boplats. Gärna vid havet.

Fru Stitch!


Vilken tur att det fanns en pappa Stitch och en pojke Stitch och en mamma Stitch och en flicka Stitch! Nu kunde vi ju dela på dem tyckte barnen. Så kunde de också vara med i kill- resp tjejkojan.När man är på skogsutflykt måste man fylla på med energi såklart! Här är fröken Therese. Eller Tessan som hon numer kallas för att undvika förvirring pga alla Therese som finns på skolan.

En bild ur igelkottarnas perspektiv sett

Det tog inte särskilt lång tid när vi väl kom tillbaka till fritids innan vårt nyrenoverade dockskåp återigen inreddes efter en storrenovering. Och nu bor där en igelkottfamilj!

(Dockskåpsrenoveringen är en annan historia och bilder kommer inom kort här i bloggen)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.