måndag 2 maj 2011

Mer bilder från v.17


I det här inlägget berättade vi lite om vår marathondag. Dagen då barnen i barnskolan passade på att göra en utflykt till stranden - för att både leka och heja på skolkamraterna.
Här i detta inlägg kan ni se lite fler bilder från dagen. Bosse-ålafiskare som vi träffade höll på att laga sina fiskenät inför höstens ålafiske. Det kallades att han "sydde". Och det var precis vad han gjorde också. Först visade han hur han med en kniv skar bort de delar av nätet som var dåliga. Sen fick vi se hur han sydde. Ett av barnen tyckte det var jätteroligt fick äran att sitta med Bosse och sy så mycket hon ville.

Bosses nät

 Så här kan det se ut när ca 200 elever från Villaskolan i Åhus är på besök hos oss. Bilden är tagen på Yngsjö IP. En hel del av eleverna hade cyklat hit. En sträcka på ca 8 km. Bra kämpat av dem tycker vi! Att först cykla 8 km - sen springa ca 5 km - för att återigen cykla 8 km kräver sin man.


Men cykeltur eller inte - att springa 5 km är inte det lättaste. Loppet var inte frivilligt utan ALLA i 3-6an var tvungna att delta om man inte hade ett särskilt skäl till att utebli. Här kommer några av de första av våra egna springandes över sanden. Och alla som har sprungit i sand kan intyga att det inte är det lättaste underlaget att springa på. Därför hejade vi i barnskolan på dem extra mycket. Och vi tror att det hjälpte - för det var fantastiskt att se hur snabbt dem sprang förbi oss. Och dem såg inte det minsta trötta ut! Heja! Heja!


Innan det var dags att packa ihop för att gå hem tog vi denna bilden. När barnen får fria händer på en vacker sandstrand kommer byggarbetarna och arkitekterna i dem fram. Här är resultatet. Ett riktigt "hantverk" då vi inte hade en enda leksak med oss att bygga med. Superkreativa barn har vi på denna skola ska ni alla veta.


KLART SLUT för denna gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.