torsdag 24 maj 2012

Alpackor och hundar!

Igåreftermiddags (onsdag v.21) var fritids och hälsade på Anne som bor på Yngsjögården precis utanför Yngsjö. När man kör från Åhus ligger gården på höger sida. Anne är föredetta förskollärare men ägnar sig nu åt sin gård på heltid. Men hennes stora intresse för barn visade sig när vi dök upp för vi kände oss fantastiskt väl mottagna och hemma på hennes gård. Vårt främsta mål med besöket var att få titta närmre på hennes tre alpackor Blanca, Rosa och Maya. Vi lärde oss att dessa ullegulliga djur kommer från Sydamerika (Chile och Peru) och därför har Anne också valt namn som härstammar från dessa trakter. Men alpackorna var nog inte det som de flesta tyckte var allra mest spännande. Nä intresset riktades faktsikt mest åt Annes 4 hundar. Namnen på dessa minns vi inte helt och hållet men en sötnos hette i alla fall Raska och hon var inte helt förtjust i att vi kom. Raska är er ursöt cockerspaniel valp som tittade storögt på alla barnen och tyckte att vi var förfärligt läskiga som kom stojjiga och stimmiga till hennes stillsamma gård. Så hon höll sig hela tiden på säkert avstånd från oss. Men de andra hundarna var väldigt sociala och kelna.Vääääääldigt kelen vovve det där!

Raska gömmer sig under traktorn!

- Visst är jag sötast i världen!!!

Anne berättar om sina alpackor

Alpackorna har upptäckt oss och tittar intresserat åt vårt håll. Om än en aning skeptiska!Anne har gett sina sötnosar lite mat. Vi var tvungna att stå mycket
stilla och tysta för de skrämdes av minsta rörelse från oss.

Den svarta alpackan, Maya, var lite blyg och försiktig.

Vi fick se hundpensionatet!

Så här såg hundarnas rastgårdar ut.  Mycket lyxigt pensionat!


Vi äter vårt mellanmål på Annes gräsmatta.

Vi fick dela med oss av vår mat till vissa!


Det fanns de som fick smak för vad vi hade att bjuda på.


Har ni hundar som behöver lite passning när ni ska bort tycker vi att ni ska höra av er till Anne. Annes berättade för oss att hon valt att inte skylta med sin rörelse för att hon vill hellre bygga upp det på "det goda ryktet". Och ute på Yngsjögården trivdes vi från fritids alldeles utmärkt och det kommer säkert alla hundar som får möjligheten att bo där också göra. En sak är i alla fall säker - Vi från fritids kommer höra av oss till Anne igen nästa vår för att komma på besök! Tack för att vi fick komma Anne!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.