onsdag 16 maj 2012

Yngsjö Maraton

Sen flera år tillbaka är det tradition att 3-6orna på Yngsjö skola bjuder ner 3-6orna på Villaskolan till att springa Yngsjö Maraton. I år var denna trevliga dag förlagd den 24 april. Och vi hade tur med vädret. Det fanns två olika banor att välja mellan. Standard var att de äldre sprang den länger banan på 7 km och de yngre sprang den som var på ca 4 km. Men ansåg man sig vara väldigt duktig på att springa och visste med sig att man skulle orka ge sig på den långa banan var det okej att även för de yngre ge sig på långturen.

Innan det var dags att springa var det uppvärmning. Denna hölls av Therese, fritidspedagog på Yngsjö skola, och framför scenen stod ca 200 elever och hoppade och härmade hennes rörelser.
Därefter följde starten i olika omgångar. En del var väldigt snabba tillbaka, medan andra valde att hellre gå. Det fanns även dom som njöt lite extra av att få vara på stranden (banan gick delvis längs stranden) och tog sig en liten paus i sanden där innan de joggade vidare.

Väl uppe på Yngsjö skola bjöds det på hamburgare till lunch.

Under löpturen var det några av eleverna som stötte på en herrelös hund och tack vare dessa elever hittade matte och vovve också tillbaka till varandra innan skoldagen var slut.

En mycket lyckad dag som vi hoppas kommer återkomma flera år framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.