onsdag 16 maj 2012

Cykelutflykt till Stora Eken

Idag, den 16 maj, är det studiedag och vi har haft en mysig dag på fritidshemmet. Under eftermiddagen spenderade vi några timmar vid en träd som ligger någon kilometer utanför Yngsjö by - Stora Eken. Det är en ek som sägs vara över 500 år gammal och hit smet ungdomarna förr under ljusa nätter för att dansa natten lång.

Under vår utflykt fick vi bekanta oss med diverse olika småkryp och framför allt någon slags insekt som mest liknade en flygmyra som trivdes bäst om dem fick husera fritt i både barn och fröknars hår. Vi hittade även en märkligt färgad snigel - en s.k. pantersnigel. När vi kom hem googlade vi vad den hette och fick då även lära oss att den hette limax maximus på latin. Det är enligt internet ett nyttodjur som man inte ska döda.

Eftersom vi cyklade till vårt utflyktsmål fick vi tillfälle att träna en hel del trafikvett också. Samt saker som är viktiga att tänka på när man cyklar i stor grupp.

Vi tog även tillfället i akt och letade reda på en geocach som Therese visste skulle finnas i närheten av Stora Eken. Therese hade faktiskt varit där och letat efter den redan i höstas, men utan resultat. Men med elva stycken barn springandes omkring i skogen hittade till sist två tjejer i 3:an den. Den var full av roliga små saker. Som tex en väldoftande tvål.


Dagen har varit mycket givande, men efter att ha slåtts med flygfäna under vårt mellanmål ute i skogen valde vi att bege oss tillbaka lite tidigare än planerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.